Undervisning af børn


Barnet skal lære at omgås hesten hensynsfuldt og med forståelse for hestens adfærd, behov og reaktioner, så det bliver et rart og sikkert bekendtskab for begge parter. Ansvaret for hesten kan aldrig lægges over på barnet.

 

Den første ridning handler om at føle sig tryg på hesten og finde balancen. Vi laver mange øvelser der skal udfordre balancen, med og uden sadel og i longe. Først når den grundlæggende balance er i orden, får barnet lov til selv at styre hesten.


Med de mere øvede børn øver vi de forskellige sæder og opstilling, vendinger, overgange, vige til siden, ridning i grime, med snor om halsen (på hesten ;-)), springning mm., alt efter hvad barnet synes er sjovt og udfordrende.  For at barnet kan føle sig trygt og få glæde af ridningen og omgangen med hesten, bør hesten være samarbejdsvillig, rolig og stabil samt have en god grunduddannelse.


Den skal kunne gå skridt, trav og galop uden de store problemer. Jeg kan ikke anbefale børn og unge heste sammen, selvom jeg har oplevet enkelte eksempler på, at kombinationen har været en succes.

 

Generelt gælder det, at urutinerede ryttere kræver rutinerede heste, og urutinerede heste kræver rutinerede ryttere.

"En af mine dygtige elever, Selina på 13 år, i galop på hendes skønne vallak, Dagfari, kun med en snor om halsen".