Hesten i Balance

Fundament

Dressur, basisøvelser, grundridning, ABC eller hvad vi vælger at kalde det, bør være det stærke fundament for den videre udvikling af hesten og dens evner. Hesten må lære at respondere på lette signaler. Måske er den ikke så god til at stoppe, eller den går ikke frem for et let tryk med schenklerne. Så må man træne dét.


Måske tænker du: ”Det har den lært”, eller ”selvfølgelig kan den det”, eller ”det burde den da kunne, når den er så gammel”. Men kan den det godt? For på et tidspunkt i hestens uddannelse vil I nå et punkt, hvor det vil være en forudsætning, at den kan det godt, for at I kan komme videre.Af og til støder vi på problemer i træningen, hvor det virker som om hesten ikke forstår hvad vi vil have den til. Den bliver passiv eller forsøger at komme væk. Nogle vil måske sige, at hesten er doven eller fræk, men sådan reagerer en hest, når den bliver forvirret eller frustreret. Vores opgave er, at finde ud af hvilke ”brikker” der mangler i fundamentet og træne det, før vi kan komme videre.


Det er lidt ligesom at have lært fransk i skolen; når skolen er slut og man ikke længere jævnligt bruger sproget, så glider det stille og roligt ud af bevidstheden, og en dag har man næsten glemt både ord og grammatik.


Det er det man træner, man bliver god til – og det gælder både rytter og hest!         


Malene Larsen | mobil 26827750 | malene@hestenibalance.dk